


1 600,00 zł
Cena regularna:
2 000,00 zł

6 400,00 zł
Cena regularna:
11 900,00 zł

1 990,00 zł
Cena regularna:
2 900,00 zł

5 300,00 zł

19 500,00 zł

4 650,00 zł
Cena regularna:
6 450,00 zł

1 600,00 zł
Cena regularna:
1 800,00 zł

75,00 zł
Cena regularna:
149,00 zł

1 750,00 zł

2 100,00 zł

49 000,00 zł

390,00 zł
Cena regularna:
535,00 zł
Pakowarka próżniowa DZ300
Cena regularna:
towar niedostępny






Opis
Pakowarka próżniowa
model DZ300
Zalety pakowania próżniowego:
- zabezpieczenie przed wpływem niekorzystnych warunków zewnętrznych co uniemożliwia rozwój bakterii tlenowych
- wydłużenie kilkakrotnie okresu przydatności do spożycia
- zyski związane z ograniczeniem psucia produktów
- opakowanie zapewnia apetyczny wygład i smak
- wygoda w transporcie
- szybkość użycia zapakowanych produktów ( w porównaniu z produktami zamrożonymi)
Parametry techniczne:
Model : DZ300
Wielkość komory: 390 x 290 x 50 mm
Wymiary zgrzewu: 260 x 8 mm
Typ zgrzewu: pojedynczy rząd
Max długość produktu: 330 mm
Max wysokość produktu: 120 mm
Napięcie: 220/50 60 Hz
Wymiary: 510 x 340 x 380 mm
Waga: 37 kg
Waga z opakowaniem: 45 kg
Wydajność pompy próżniowej 8m3/h
Zużycie prądu: 700 W
Moc silnika: 370 W
Wymiary skrzyni: 600 x 420 x 480 mm
W zestawie
- olej, lejek
- taśma kanthal
- teflon
- tacka
- literki do nabijania daty na zgrzewie
- uszczelka pokrywy
Zastosowanie:
Pakowarka próżniowa ma zastosowanie w:
1. Przemyśle spożywczym do pakowania takich produktów jak:
- mięso surowe, przetworzone (np. wędliny)
- półprodukty, przetwory mączne, sery
- płyny, warzywa, owoce
2. Przemyśle elektronicznym
3. Przemyśle chemicznym, medycznym itp.
Cechy:
- wykonanie ze stali nierdzewnej
- przezroczysta pokrywa umożliwia obserwację procesu pakowania
- czytelny i prosty w obsłudze panel sterowania
- małe gabaryty i elegancki design
- proces pakowania trwa kilkadziesiąt sekund, wystarczy ustawić parametry : czas wypróżniania, czas zgrzewania temperaturę zgrzewania
- możliwość pakowania produktów mokrych ,suchych, twardych, miękkich, płynnych , produktów pylących.
- szczególne wykorzystanie w kuchni molekularnej – METODA SOUS VIDE
„Metoda ta polega na zapakowaniu produkty próżniowo a następnie gotowaniu go w wodzie. Smak potraw jest bardziej wyjątkowy i delikatny a ich struktura pozostaje nienaruszona. Co więcej, technika ta sprzyja zachowaniu witamin i mikroelementów, i nie wymaga tak wielu przypraw i ziół jak przy tradycyjnym gotowaniu. Wynika to z faktu, że naturalne soki są zatrzymywane w potrawach.
W odróżnieniu od tradycyjnego gotowania w wodzie, sous vide to gotowanie w gorącej wodzie znaczne poniżej temperatury wrzenia czyli 100ºCelsjusza. Dokładna temperatura uzależniona jest od rodzaju mięsa lub warzyw. Poniżej przedstawiam przykładowe temperatury gotowania sous vide dla poszczególnych produktów:
cielęcina 65 – 68 ºC
ryba 58 – 60 º C
wołowina 58 – 60 º C
wieprzowina 65 – 66 º C
drób 65 – 71 º C
warzywa 80 – 85 º C
Gotowaniu zazwyczaj towarzyszy „wszędobylski” zapach, który nie dla każdego jest przyjemny, oraz podwyższona temperatura i skraplająca się para wodna. W sous vide tego nie ma, zapakowane potrawy są gotowane w niższej temperaturze a aromat jak i soki zostają w plastikowym worku.
Pakowanie jedzenia w próżni, gdzie w środku znajduje się ciśnienie atmosferyczne powstałe podczas pakowania sprzyja lepszej osmozie pomiędzy składnikami znajdującymi się w woreczku. Usprawniły i ulepszyły się dzięki temu techniki wędzenia i marynowania, a kucharze mogą używać mniej przypraw.
Sous vide zaaprobowali nie tylko profesjonaliści czyli szefowie najlepszych restauracji na świecie lecz również amatorzy niezwiązani na co dzień z gastronomią. Wśród kucharzy powstają opinie, że sous vide wkrótce zmieni charakter wszystkich dań gotowanych.”
Na każdy z naszych produktów wystawiamy FV lub paragon.
Oferowany produkt objęty jest 12-miesięcznym okresem gwarancyjnym.
W przypadku pytań, bardzo prosimy o kontakt.