Promocje
Zgrzewarka stałocieplna pionowa z taśmociągiem   DBF 900 WL
Zgrzewarka stałocieplna pionowa z taśmociągiem DBF 900 WL

1 900,00 zł

Cena regularna: 2 200,00 zł

szt.
OSUSZACZ POWIETRZA PRZEMYSŁOWY 50L
OSUSZACZ POWIETRZA PRZEMYSŁOWY 50L

1 590,00 zł

Cena regularna: 1 990,00 zł

szt.
Ogniwo LiFePo4 LF280K EVE
Ogniwo LiFePo4 LF280K EVE

490,00 zł

Cena regularna: 535,00 zł

szt.
OSUSZACZ POWIETRZA PRZEMYSŁOWY 50L
OSUSZACZ POWIETRZA PRZEMYSŁOWY 50L

1 620,00 zł

Cena regularna: 3 000,00 zł

szt.
Nacinarka do  kartonów CA-400 Wypełniacz
Nacinarka do kartonów CA-400 Wypełniacz

6 250,00 zł

Cena regularna: 6 450,00 zł

szt.
MŁYN BIJAKOWY ROZDRABNIACZ CF198B 4 kW
MŁYN BIJAKOWY ROZDRABNIACZ CF198B 4 kW

6 000,00 zł

Cena regularna: 6 900,00 zł

szt.
Folia laminacyjna A4 216x303 mm 80 mic
Folia laminacyjna A4 216x303 mm 80 mic

19,50 zł

Cena regularna: 21,00 zł

szt.
Rębak spalinowy 50KM  200mm
Rębak spalinowy 50KM 200mm

54 900,00 zł

Cena regularna: 69 000,00 zł

szt.
Zgrzewarka nożna stalowa PFS 600
Zgrzewarka nożna stalowa PFS 600

1 500,00 zł

Cena regularna: 1 750,00 zł

szt.
OSUSZACZ POWIETRZA PRZEMYSOWY 90L
OSUSZACZ POWIETRZA PRZEMYSOWY 90L

2 450,00 zł

Cena regularna: 3 400,00 zł

szt.
Młyn bijakowy rozdrabniacz CF420B  11kW
Młyn bijakowy rozdrabniacz CF420B 11kW

17 000,00 zł

Cena regularna: 22 900,00 zł

szt.
Zgrzewarka stałocieplna z taśmociągiem DBF 900W
Zgrzewarka stałocieplna z taśmociągiem DBF 900W

1 600,00 zł

Cena regularna: 2 000,00 zł

szt.
Produkt dnia
Peleciarka 7,5 kW WKL 200 B Granulator
Peleciarka 7,5 kW WKL 200 B Granulator

8 300,00 zł

Cena regularna: 11 900,00 zł

szt.
Gilotyna Trymer A4 model DC20 (2 w 1)
Gilotyna Trymer A4 model DC20 (2 w 1)

180,00 zł

Cena regularna: 220,00 zł

szt.
Elektryczna korowarka do przewodów, kabli odizolowywacz  BS 015 M
Elektryczna korowarka do przewodów, kabli odizolowywacz BS 015 M

1 990,00 zł

Cena regularna: 2 900,00 zł

szt.
Automatyczna korowarka elektryczna BSF KOF
Automatyczna korowarka elektryczna BSF KOF

5 600,00 zł

szt.
Peleciarka Granulator 11 kW MKL229
Peleciarka Granulator 11 kW MKL229

19 900,00 zł

szt.
Nacinarka do  kartonów CA-400 Wypełniacz
Nacinarka do kartonów CA-400 Wypełniacz

6 250,00 zł

Cena regularna: 6 450,00 zł

szt.
OSUSZACZ POWIETRZA PRZEMYSŁOWY 50L
OSUSZACZ POWIETRZA PRZEMYSŁOWY 50L

1 620,00 zł

Cena regularna: 3 000,00 zł

szt.
Nagrzewnica grzejnik farelka 2kW
Nagrzewnica grzejnik farelka 2kW

99,00 zł

Cena regularna: 149,00 zł

szt.
Nagrzewnica olejowa 50kW
Nagrzewnica olejowa 50kW

1 050,00 zł

Cena regularna: 1 750,00 zł

szt.
OSUSZACZ POWIETRZA PRZEMYSŁOWY 50L
OSUSZACZ POWIETRZA PRZEMYSŁOWY 50L

1 590,00 zł

Cena regularna: 1 990,00 zł

szt.
Peleciarka Granulator WKL400C 30kW
Peleciarka Granulator WKL400C 30kW

55 000,00 zł

szt.
Ogniwo LiFePo4 LF280K EVE
Ogniwo LiFePo4 LF280K EVE

490,00 zł

Cena regularna: 535,00 zł

szt.
Wersje językowe

Pakowarka próżniowa DZ300

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 3 500,00 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
3500.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Pakowarka próżniowa

model DZ300

 

Zalety pakowania próżniowego:

  • zabezpieczenie przed wpływem niekorzystnych warunków zewnętrznych co uniemożliwia rozwój bakterii tlenowych
  • wydłużenie kilkakrotnie okresu przydatności do spożycia
  • zyski związane z ograniczeniem psucia produktów
  • opakowanie zapewnia apetyczny wygład i smak
  • wygoda w transporcie
  • szybkość użycia zapakowanych produktów ( w porównaniu z produktami zamrożonymi)

Parametry techniczne:

Model : DZ300

Wielkość komory: 390 x 290 x 50 mm
Wymiary zgrzewu: 260 x 8 mm
Typ zgrzewu: pojedynczy rząd
Max długość produktu: 330 mm
Max wysokość produktu: 120 mm
Napięcie: 220/50 60 Hz
Wymiary: 510 x 340 x 380 mm
Waga: 37 kg
Waga z opakowaniem: 45 kg
Wydajność pompy próżniowej 8m3/h
Zużycie prądu: 700 W
Moc silnika: 370 W
Wymiary skrzyni: 600 x 420 x 480 mm

 

W zestawie

  • olej, lejek
  • taśma kanthal
  • teflon
  • tacka
  • literki do nabijania daty na zgrzewie
  • uszczelka pokrywy

 

Zastosowanie:

Pakowarka próżniowa ma zastosowanie w:

1. Przemyśle spożywczym do pakowania takich produktów jak:

  • mięso surowe, przetworzone (np. wędliny)
  • półprodukty, przetwory mączne, sery
  • płyny, warzywa, owoce

2. Przemyśle elektronicznym

3. Przemyśle chemicznym, medycznym itp.

Cechy:

  • wykonanie ze stali nierdzewnej
  • przezroczysta pokrywa umożliwia obserwację procesu pakowania
  • czytelny i prosty w obsłudze  panel sterowania
  • małe gabaryty i elegancki design
  • proces pakowania trwa kilkadziesiąt sekund, wystarczy ustawić parametry : czas wypróżniania, czas zgrzewania  temperaturę zgrzewania
  • możliwość pakowania produktów mokrych ,suchych, twardych, miękkich, płynnych , produktów pylących.
  • szczególne wykorzystanie w kuchni molekularnej – METODA SOUS VIDE

„Metoda ta polega na zapakowaniu produkty próżniowo a następnie gotowaniu go w wodzie.  Smak potraw jest bardziej wyjątkowy i delikatny a ich struktura pozostaje nienaruszona. Co więcej,  technika ta sprzyja zachowaniu witamin i mikroelementów, i nie wymaga tak wielu przypraw i ziół jak przy tradycyjnym gotowaniu. Wynika to z faktu,  że naturalne soki są zatrzymywane w potrawach.

W odróżnieniu od tradycyjnego gotowania w wodzie, sous vide to gotowanie  w gorącej wodzie znaczne poniżej temperatury wrzenia czyli 100ºCelsjusza. Dokładna temperatura uzależniona jest od rodzaju mięsa lub warzyw. Poniżej przedstawiam  przykładowe temperatury gotowania sous vide dla poszczególnych produktów:

                        cielęcina                          65 – 68  ºC

                           ryba                               58 – 60 º C

                      wołowina                          58 – 60 º C

                     wieprzowina                      65 – 66 º C

                          drób                               65 – 71 º C

                        warzywa                          80 – 85 º C

             Gotowaniu  zazwyczaj towarzyszy „wszędobylski” zapach, który nie dla każdego jest przyjemny, oraz podwyższona temperatura i skraplająca się para wodna.  W sous vide tego nie ma, zapakowane potrawy są gotowane w niższej temperaturze a aromat jak i soki zostają w plastikowym worku.

         Pakowanie jedzenia w próżni, gdzie w środku znajduje się ciśnienie atmosferyczne powstałe podczas pakowania sprzyja lepszej osmozie pomiędzy składnikami znajdującymi się w woreczku. Usprawniły i ulepszyły się dzięki temu techniki wędzenia i marynowania, a kucharze mogą używać mniej przypraw.

         Sous vide zaaprobowali nie tylko profesjonaliści czyli szefowie najlepszych restauracji na świecie lecz również amatorzy niezwiązani na co dzień z gastronomią. Wśród kucharzy powstają opinie, że sous vide wkrótce zmieni charakter wszystkich dań gotowanych.”

 

 

 

Na każdy z naszych produktów wystawiamy FV lub paragon.

Oferowany produkt objęty jest 12-miesięcznym okresem gwarancyjnym.

W przypadku pytań, bardzo prosimy o kontakt.

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl